Sorteren op:
Weergeven:
Filteren op:
  • Matras afmetingen:
Zoekopdracht verfijnen

Matrassen

Filteren
Sorteren op:
Weergeven:
1 - 20 van 37 (2 pagina's)

ZALIG ONTWAKEN DANKZIJ DE PERFECTE MATRAS.

De juiste matras is de belangrijkste voorwaarde voor je slaapcomfort en een verfrissende nachtrust. Goede matrassen ondersteunen je lichaam, verlagen de druk op je rug en zorgen ervoor dat je heerlijk comfortabel slaapt. Hoe koop je nu de juiste matras? Door de verschillende matrassen uit te proberen alvorens ze te kopen! Kom langs, voel de materialen en test welke matras het best bij je past.


SOORTEN MATRASSEN

De meeste matrassen bestaan uit veren, maar bij Meubelkings kan je ook kan je ook volkern matrassen kopen zoals Tempur of Technogel.

MATRAS MET VEREN

Matrassen met veren bestaan meestal uit pocketveren of micropocketveren. Past op boxspring bedden en geschikte lattenbodems. De veren van een matras bepalen de ondersteuning van je rug. Je kan kiezen tussen een matras met pocketveren of micro pockveteren. Het verschil tussen de 2 is de diameter van de veer. Hoe kleiner de veer, hoe preciezer de ondersteuning en drukverdeling. Ook de kwaliteit van de matras en dus ook de garantietermijn is bij micro pocketveren een stuk hoger. Binnenveringsmatrassen verdelen het gewicht heel goed, zodat je lichaam nergens te veel druk ondervindt. Het eerste wat je opvalt als je op een pocketverenmatras gaat gaan liggen is de veerkracht van dit type matras. Een matras met pocketveren zorgt voor een verkwikkende nachtrust met de nodige ondersteuning. Ook als je het makkelijk te warm hebt in bed zijn binnenveringsmatrassen een prima keuze, aangezien de lucht er goed in circuleert en ze daardoor koeler en droger aanvoelen dan latex of polyether. Bovendien zijn binnenveringsmatrassen bijzonder slijtvast en bieden ze dus zeker waar voor je geld. Waar je wel moet op letten bij het gebruik van een lattenbodem is dat de ruimte tussen de latten niet meer is dan:
4cm spatie voor pocketveren
3cm spatie voor microveren
2,5cm spatie voor micropocketveren

Een pocketverenmatras heeft metalen spiralen die individueel in een pocket (zakje) verpakt zijn.
De veren zijn los van elkaar, en bewegen dus afzonderlijk. Hierdoor past een pocketverenmatras zich perfect aan uw lichaamsgewicht en vorm aan.
De combinatie van verschillende veren zorgt ervoor dat uw lichaam, dat niet over de gehele lengte even zwaar is, via drie tot negen zones op de juiste manier ondersteund wordt. Het aantal pocketveren kan per matras sterk verschillen: tot wel duizend micropocketveren per vierkante meter.
Hoe meer veren per vierkante meter, hoe fijner de afstelling van de lichaamondersteuning.
matrassen bevatten zelfs soms 2 lagen veren op elkaar. Dit is het toppunt van luxe en comfort.
De pocketveren zijn gemaakt van (thermisch gehard) staal.