Meubeladvies
Geplaatst in

Bureaustoel instellen voor een ergonomische zitting

Vroeg of laat komt er een keer een moment dat je toe bent aan een nieuwe bureaustoel. Logisch, want de gemiddelde levensduur is vaak zo tussen de 5 en 7 jaar. Overigens wil dat niet zeggen dat ze dan ook volledig zijn versleten, maar voor de meeste kantoren zijn ze dan volledig afgeschreven. Aangezien we gemiddeld toch al snel zo’n 6 tot 8 uur per dag achter onze computer zitten, is het hebben van een goede bureaustoel essentieel. Niet alleen is het belangrijk hoe deze eruit ziet, maar nog belangrijker is het natuurlijk hoe je bureaustoel zit. Je zult namelijk al snel merken, dat wanneer je een bureaustoel hebt dit niet prettig zit, je hier binnen de kortste keren last van krijgt. Zorg er daarom dus ook voor, dat je tijdens het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel goed let op onderstaande punten.

Zorg voor een ergonomische zitting

Het zitgedeelte is het deel waar je natuurlijk de hele dag op zit. Het is dan wel zo fijn dat deze niet alleen comfortabel zit, maar ook de nodige ondersteuning biedt. De afmetingen van het zitvlak hebben een doorslaggevende rol in de uiteindelijke keuze voor een goede bureaustoel. Je moet er namelijk goed die in kunnen zitten, zodat je ook de mogelijkheid hebt om je kont de juiste ondersteuning te bieden. In principe kun je een goede bureaustoel herkennen aan het feit, dat wanneer je volledig met je rug tegen de leuning zit, de voorkant van het zitvlak in je knieholtes komt.

In hoogte verstelbaar

Niemand is natuurlijk even lang. Het is dus belangrijk dat jij de bureaustoel kunt verstellen in hoogte, zodat deze aansluit bij je eigen lengte en ook  houding. De beste keuze is om te kiezen voor een bureaustoel die door middel van een gasveer in hoogte kan worden versteld. Dit heeft namelijk als voordeel, dat je tijdens het zitten kunt veranderen van hoogte. Zo kun je dus exact zien hoe hoog jouw bureaustoel uiteindelijk zou moeten staan voor een perfecte houding. Je kunt namelijk wel denken dat je goed zit, maar in de meeste gevallen zit je veel te laag. In de basis dient alles op 90 graden te staan. Dat betekent je knieholtes en ook je ellebogen wanneer deze de tafel raken.

De rugleuning

De rugleuning is samen met het zitvlak het belangrijkste van de hele bureaustoel. Je dient de rugleuning namelijk exact te kunnen vormen naar de holling in je rug. Op deze manier kun je goed tegen de achterkant van de stoel zitten en biedt de stoel je optimaal comfort. Kies je voor een stoel waarbij dit niet mogelijk is, dan zul je al snel merken dat je op een gegeven moment niet meer goed weet hoe je nu moet gaan zitten.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is het uitzoeken van een goede bureaustoel geen klusje die je zo even doet. Het is van groot belang dat je kiest voor een goede bureaustoel, die perfect aansluit op je lichaamshouding. doe je dit niet, dan loop je het risico dat je hier op latere leeftijd last van kunt krijgen. Je kunt dus beter direct goed investeren in goede kantoormeubelen, dan dat je later last krijgt van je rug, nek of schouders.

TOP
Verlanglijst

Login

Create an account

Uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw ervaring op deze website te ondersteunen, om de toegang tot uw account te beheren en voor andere doeleinden die in ons privacybeleid worden beschreven.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Winkelwagen 0

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]