Slaapadvies
Geplaatst in

Dit is waarom een verzwaringsdeken helpt tegen slaapproblemen, stress of angst

Kun jij lastig in slaap komen, ben je angstig of heb je weleens last van stress? Dat is een vervelende situatie. Wel kun je overwegen om een verzwaringsdeken aan te schaffen die deze problemen voor je kunnen verlichten. Een verzwaringsdeken zal jou een geborgen gevoel geven, zodat je sneller en dieper in slaap kunt komen. Nog meer redenen waarom een verzwaringsdeken jouw slaappartner wordt, lees je hieronder.

Een verzwaringsdeken: wat is dat?

Een verzwaringsdeken is een verzwaarde deken. Het gewicht van zo’n deken ligt ongeveer tussen de drie en vijftien kilo. De deken zal een gelijkmatige druk op jouw lichaam uitoefenen, zodat je hierdoor een geborgen en veilig gevoel krijgt. Je kunt het vergelijken met het knuffelen van iemand. Helaas kun je een verzwaringsdeken niet delen met jouw partner, anders heeft de deken geen effect.

Het nut van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken heeft veel voordelen. Zoals we net al kort hebben benoemd zal het je een veilig en geborgen gevoel geven. Maar, waarom zou je dat eigenlijk willen? Nou, jouw lichaam zal heel anders reageren op dit type deken dan op een ‘normale’ deken. 

Het knuffelende effect van de deken zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine wordt aangemaakt: hormonen die jou helpen ontspannen. Bovendien maakt het ook melatonine aan, en dat zorgt er weer voor dat je beter in slaap kunt komen. Een betere nachtrust zorgt ervoor dat je overdag minder prikkelbaar bent, minder gestrest bent, dingen beter kunt onthouden en gewoonweg beter gestemd bent. Daarnaast zal het geborgen en veilige gevoel angstgevoelens doen verminderen. Combineer de verzwaringsdeken met andere slaapproducten afgestemd op jouw lichaam en je zult slapen als een roosje.

Maar ook voor mensen met ADHD, autisme, PTSS of een depressie kan een verzwaringsdeken de ultieme uitkomst bieden. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassen. Let overigens wel op bij jonge kinderen: voor hen is een verzwaarde deken niet altijd geschikt.

Een verzwaringsdeken kopen: hier kun je op letten

Zeg maar hallo tegen een verbeterde nachtrust met een verzwaringsdeken. Maar om van de vele effecten ervan te kunnen genieten, is het belangrijk dat je let op een aantal zaken.

Zo is het gewicht van de deken van groot belang. Kies voor een deken die ongeveer net zo zwaar is als tien procent van jouw lichaamsgewicht. Daarnaast kun je letten op het materiaal dat in de deken is verwerkt, zoals korrels van plastic. Ook kun je de aandacht vestigen op het materiaal waar de buitenkant van is gemaakt. Je hebt bijvoorbeeld verzwaringsdekens gemaakt van bamboe dat lekker verkoelend aanvoelt. De mogelijkheden zijn dus eigenlijk enorm.

TOP
Verlanglijst

Login

Create an account

Uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om uw ervaring op deze website te ondersteunen, om de toegang tot uw account te beheren en voor andere doeleinden die in ons privacybeleid worden beschreven.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Winkelwagen 0

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]